Plenament buit, el paisatge proporciona el desofec necessari per ser absoluta.
Sense conèixer els elements que el constitueixen allà s'observen tots, ni condicions ni definicions.
Il·limitada i restringida per allò que no es pot assumir amb la mirada.

Allà el fred arriba molt endins, tan que glaça, tan que revifa.

Alba Danés, 2014.

Sèrie de 5 fotografies
Mida: 50x50cm
Impresió: Paper cotó Glicée Photo Rag
Muntatge sobre dibond i bastidor d'alumini.

Film: Kodak Portra 160NaturalColor 120mm
Càmera: Hasselblad 500C/M
Objectiu: Carl Zeiss Planar 2.8/80

Exposició del 17 d’octubre al 7 de desembre de 2014 al Museu de l’Empordà (Figueres) en el marc de la col·lectiva "Són Europa".

----

"Absoluta" és una sèrie fotogràfica presentada a l'exposició conjunta "Són Europa", tot seguit podeu llegir el text que descriu l'exposició escrit per la comissària Anna Capella:

Són Europa perquè s’han format a Catalunya però també a altres països comunitaris, perquè es belluguen sense passaport però també sense complexos, perquè són testimoni de l’activitat artística local, però també de la universal. Perquè formem part de l’Europa evident, sense excuses.

Mostrem ara el seu treball perquè participen a la BIENNALE D’ART CONTEMPORAIN, JEUNE CRÉATION EUROPÉENNE 2013-2015, un projecte internacional d’arts visuals que dóna a conèixer el treball de joves creadors i que promou diàleg a través de la cultura i l’art contemporani. La JCE s’articula a partir d’una exposició itinerant on participen 54 artistes i un programa de tallers en residència. Liderat per l’Ajuntament de Montrouge (París) aquesta edició compta amb la participació de 9 ciutats europees que l’han fet possible: Montrouge (França), Hamburg (Alemanya), Maastricht (Països Baixos), Klaipeda (Lituània), Brussel·les (Bèlgica), Pécs (Hongria), Como (Itàlia), Figueres (Catalunya) i Amarante (Portugal).

Per escollir els nostres representants, el maig de 2013, Figueres va convocar un concurs públic al qual es van presentar 66 propostes. Un jurat format per Oriol Fontdevila, membre de l’equip gestor de les Sales d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya, Jordi Mitjà i Mario Pasqualotto artistes visuals; Ricard Planas, director de la revista BonArt; Carme Sais, directora del Bòlit-Centre d’Art Contemporani de Girona i jo mateixa, va seleccionar-ne 6 per formar part de la Biennal que està recorrent Europa i que arribarà a la nostra ciutat la primavera de 2015. La presència d’artistes catalans a la JCE subratlla la perspectiva artística global. Recordant el que va escriure Mario Pasqualotto, president del Jurat, al catàleg de la biennal: “Tenint en compte que la praxi creativa no deixa de ser una actitud política, aquests artistes, amb una ebullició inquieta d’autoafirmació, transmeten la sensació que han deixat de ser innocents d’una manera accelerada empesos per l’entorn social. La selecció respon a un diàleg entre contingut-concepte, creativat-praxi, fruit del moment que vivim i que afecta la crea-
tivitat en tots els aspectes, ja siguin ideològics, filosòfics, conceptuals o de representació icònica.”

Ex-Directora del mE i coordinadora del projecte JCE a Figueres Anna Capella
www.jceforum.eu

http://www.albadanes.com/files/gimgs/60_img2097.jpg