Colònia Castells
Barcelona
La Colònia Castells és una de les zones amb més història i encant de Barcelona, situada al barri de Les Corts, conserva cases centenàries on hi viuen unes dues-centes famílies. Però al tractar-se d'una zona improductiva econòmicament, per la seva situació entre carrers principals de la ciutat i per diversos interessos polítics i socials de l'Ajuntament de Barcelona, es veu afectada per un pla urbanístic.
El Pla Castells ja fa anys que està en tràmit, Incasol i Reursa en són les empreses capdavanteres i l'objectiu és enderrocar La Colònia per a fer-hi construcció nova. Les més de dues-centes famílies afectades han rebut la proposta d'anar a viure a pisos prop de la zona, deixant enrere la seva vida a peu de carrer. No només hi viu gent gran a la Colònia sinó que generació rere generació ha crescut en un magnífic entorn difícil de trobar a una gran ciutat com és Barcelona. Les darreres notícies pronostiquen que l'enderrocament començarà l'any 2010 i ja fa temps que un grapat de veïns i veïnes de La Colònia lluiten perquè es conservin les seves llars, reivindicant la zona com a patrimoni urbanístic.
Aquest reportatge es va realitzar durant els mesos de gener a juliol de 2008 a La Colònia Castells colze a colze amb l'Assemblea Salvem la Colònia , així doncs des d'aquí donar-los-hi ànims per a seguir lluitant, a ells i a totes les veïnes de La Colònia Castells.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografies d'Alba Danés Films Ilford 100ASA. Barcelona 2008